Kiirraudtee Rail Baltic võib hukutada Rääma raba (12)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma ­lagerabast planeeritakse üle kahe kilomeetri pikkuses ehitada Rail Balticu raudteekoridor, sest vaid nii on võimalik kiirrongi peatus Pärnus.
Rääma ­lagerabast planeeritakse üle kahe kilomeetri pikkuses ehitada Rail Balticu raudteekoridor, sest vaid nii on võimalik kiirrongi peatus Pärnus. Foto: Mati Kose

Kiirraudtee Rail Baltic (RB) kulgeb kaardil joonelt läbi Rääma lageraba. Selle veidi üle kahe kilomeetri pikkuse sirgeta tuhiseksid tulevikurongid suvepealinnast mööda, aga et Pärnu peatus on juba kindel kui aamen kirikus, saab maailm ilmselt peagi kordumatu kogemuse võrra rikkamaks: saame näha, millist tehnoloogiat kasutatakse ja kuidas vastab sellele loodus.

Kaunist Rääma rabamaas­tikku kogunevad lõikuskuus pildistama fotograafid, kelle algatuse “Rail Balticu radadel” fotomatkadel jäädvustatust näitus valmib kingitusena Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks.

Linnaga piirnevat roheala proovisid looduskaitsjad kaitse alla saada, kuid omaaegse Sauga vallaga teemat arutades tekkisid lahkarvamused ja pindalalt Pärnu linna suurune paari tuhande hektarine raba tuletas ennast meelde uudistes enne jaani, kui tuletõrjujad seal punast kukke taltsutasid. Selle looduskoosluse kaudu peaks kaheksa aasta pärast kihutama rongid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles