Pärnus kihutavad viie riigi krossiässad

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev Euroopa meister Kevin Saar (nr 311) stardib pühapäeval kodurajal kahes sõidus.
Valitsev Euroopa meister Kevin Saar (nr 311) stardib pühapäeval kodurajal kahes sõidus. Foto: Rauno Kais

Traditsioonilisel motokrossivõistlusel „Pärnu kuningas” näevad tehnikaspordi fännid nädalavahetusel lennuvälja motopargis kihutamas Eesti, Soome, Läti, Leedu ja Venemaa krossiässasid.

„2003. aastal korraldas Pärnu motoklubi esimese krossi Pärnu kuninga tiitlile ja alates sellest on meie võidusõit saanud aasta-aastalt populaarsemaks,” rääkis võistluse eestvedaja Jüri Makarov. „Tanel Leok on kuus korda võitnud prestiižika tiitli, Juss Laansoo neli ja Gert Krestinov kaks korda. Ühe võidu on saanud Priit Rätsep, Indrek Mägi ja lõunanaaber Agris Litvinovs.”

Eesti ja Läti meistrivõistluste sarja kuuluvale kahepäevasele võidukihutamisele on oodata üle 300 motosportlase. Sõidetakse 1,65 kilomeetri pikkusel ringil, kus ligemale 350 meetrit lendavad sõitjad õhus. Laupäeval võtavad seitsmes masinaklassis omavahel mõõtu kaherattaliste tsiklite taltsutajad, pühapäeval lähevad rajale külgvankrid ja quadracer’id.

Mõlemad võistluspäevad algavad hommikul treeningusõitude ja kvalifikatsioonidega, seejärel selgitatakse paremus kahe sõidu põhjal.

MM-karussellil tiirlev Tanel Leok on kuuel aastal kroonitud Pärnu motokrossikuningaks.
MM-karussellil tiirlev Tanel Leok on kuuel aastal kroonitud Pärnu motokrossikuningaks. Foto: Rauno Kais

„Laupäeva viimases stardis mängitakse välja Pärnu kuninga tiitel ja sellesse sõitu pääsevad nii MX1- kui MX2-klassi 15 paremat,” ütles Makarov. „Sel aastal on kohal kõik meie eliitsõitjad eesotsas Tanel Leoki ja Harri Kullasega. Mõnusa vahepalana saab motopublik nautida poole tunni jooksul staaride supersprinti, kus võistlejad kihutavad 200 meetri pikkusel kahe hüppega rajalõigul kahe kaupa ja võitja pääseb järgmisse ringi. Olen kindel, et seekordki näeme duelle, kus võitja selgitamiseks on vaja lausa fotofinišit. Mudilased saavad samal ajal möllata mängumaal batuutidel. Pühapäeval on meie ässadest rajal quadracerite motokrossi valitsev Euroopa meister Kevin Saar ja külgvankrite klassis on stardis eelmisel nädalavahetusel Belgia MM-etapil teise koha saanud Kert Varik koos lätlasest korvimehe Lauris Daidersiga.”

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek algab Pärnu motopargi stardiväljakul kummalgi päeval kell 11 ja esimene start antakse kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles