Üksi elav pensionär saab tänavugi 115 eurot toetust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionär. Pilt on illustratiivne.
Pensionär. Pilt on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Helmen Küti kinnitusel maksab riik ka tänavu oktoobris toetust neile üksi elavatele vanaduspensionäridele, kelle pension jääb alla 492 euro.

„Minu poole on pöördunud mitu murelikku inimest, kes on tundnud huvi üksi elava pensionäri toetuse ja selle saamise tingimuste vastu. Tahan kõigile rahustuseks öelda, et eelmise aastaga võrreldes on kasvanud pensionisumma, mis tagab toetuse maksmise. Selle saamiseks peab kättesaadav vanaduspension jääma 2018. aastal alla 492 euro, 2017. aastal oli vastav piir 470 eurot. Toetuse enda suurus on ka tänavu 115 eurot,” rääkis Kütt. 

Sotsiaalkindlustusamet maksab oktoobri alguses seda toetust neile inimestele, kes on vanaduspensionieas ja elavad rahvastikuregistri andmetel üksi. Andmeid kontrollitakse 1. aprillist 30. septembrini. Toetust ei pea ise taotlema, see makstakse välja registriandmete põhjal. 

Küti sõnade kohaselt on üksi elava pensionäri toetus nähtud ette  töötavatelegi pensionäridele, et soodustada eakate inimeste töötamist. Seega, palgatulu toetuse määramisel arvesse ei võeta. Samuti saavad seda hooldekodus elavad vanaduspensionärid.

Üksikpensionäri toetust ei maksustata tulumaksuga ega arvata toimetulekutoetuse arvestamisel sissetuleku hulka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles