Pärnu purjetajad võitsid Itaalia meistrivõistlused

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugari meeskond pani Itaalia regatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Sugari meeskond pani Itaalia regatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Nikos Pantis

Pärnu jahtklubi lipu all seilava jahi Sugar meeskond võitis Napolis ORC-klassi Itaalia meistrivõistlustel B-grupis 25 konkurendi seas esimese auhinna. Kapten Ott Kikkase tiim kogus seitsmest sõidust viies esimest ja kaks teist kohta. Madalamad poodiumikohad hõivasid itaallased – teiseks tuli Andrea Bazzini juhitud Extrema ja kolmas oli Dubbini Gianluigi jaht Sarchiapone Fuoriserie 3M.

Võidukas meeskonnas purjetasid kapten Kikkase juhendamisel itaallased Sandro Montefusco, Paolo Montefusco, Paolo Bucciarelli ja Matteo Polli ning Marjaliisa Umb, Karl-Robert Trink ja Siim Ots.

„Jahte oli palju ja konkurents tugev,“ märkis kapten Kikkas. „Tuuleolud olid väga keerulised ja soosisid pigem X-tüüpi jahte, mis on nõrkades tuultes meist tavaliselt alati kiiremad, kuid läksime iga päeva sõitma kindla plaaniga oma sõitu ja see tõi tulemuse. Saime hiljuti hea kogemuse ka Rolex Capri purjetamisnädalal, kus meie mõõtu jahid pandi kokku suuremate jahtide grupiga, kuid meil õnnestus nende hulgas võita seal kolmas koht.“

Pikki aastaid 470 klassi svertpaadil purjetanud Marjaliisa Umb ütles, et võidu tõid igapäevane konkreetne plaan sõitudeks ja selge käsuliin paadis.

„Keerutavad tuuled tegid purjetamise raskeks ja seda eriti viimasel päeval puhunud maatuultega,“ rääkis teist hooaega Sugari meeskonda kuuluv Umb. „Läksime iga päev merele oma sõitu tegema. Hästi kokku töötanud meeskond ja juba teist aastat Itaalia vetes purjetamine on andnud teatava kogemuse ja kindluse, mille tulemusel on regativõit eriti rõõmustav.“ 

Sugari meeskonda ootavad ees 61. Muhu Väina regatt sõsarjahiga Sugar 2 ja juuli kolmandal nädalal Hollandis Haagis toimuvad ORC klassi avamerepurjetamise maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles