Rosimannuse osalusega firma võitis Lihula hooldekodu hanke (2)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula hooldekodu hakkab haldama Rain Rosimannuse osalusega ettevõte Südamekodud OÜ.
Lihula hooldekodu hakkab haldama Rain Rosimannuse osalusega ettevõte Südamekodud OÜ. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääneranna vallavolikogu otsustas müüa Lihula hooldekodu hoonestusõiguse reformierakondlase Rain Rosimannuse osalusega ettevõttele Südamekodud OÜ.

“Tegu oli operaatortehingu hankega. Kinnisvara jääb vallale, aga ettevõte saab hoonestusõiguse ja majandab hooldekodu,” ütles Lääneranna vallavolikogu esimees Arno Peksar.

Algul oli ette valmistatud eelnõu, millega volikogu oleks lepingu sõlmimisest Südamekodudega loobunud. Kuid pärast seda, kui ettevõte oli tõstnud hinda pea kaks korda – 111 000 eurolt 200 000ni –, otsustas volikogu Rain Rosimannusele, Martin Kukele, Jako Laanemägile ja Rene Ilvesele kuuluvale firmale võõrandada hooldekodu kinnistu hoonestusõiguse 50 aastaks.

“Läbirääkimised hakkasid ummikusse jooksma ja seetõttu esitas vallavalitsus volikogule eelnõu, et lõpetada läbirääkimised. Aga kaks päeva enne volikogu koosolekut tegi Südamekodud vallale mõistliku pakkumise,” rääkis Peksar. “Volikogu otsuse alusel on vallavalitsusel nüüd õigus sõlmida leping.”

Kahest hankel osalenud ettevõttest teine võttis pakkumuse tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles