Sipsiku surm tõi taas päevakorda räpase kutsikaäri

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikad on veterinaari sõnutsi parvoviirusele väga vastuvõtlikud ja haigus kulgeb neil üldiselt raskelt, lõppedes tihti looma surmaga.
Kutsikad on veterinaari sõnutsi parvoviirusele väga vastuvõtlikud ja haigus kulgeb neil üldiselt raskelt, lõppedes tihti looma surmaga. Foto: Erakogu

Tallinlanna Eleonora Koska kahtlustab, et interneti müügi­portaali kaudu Pärnu kasvatajalt soetatud kutsikas oli haige juba ostes. Mitmesajaeurone tehing tehti 9. juuni õhtul pealinnas Ülemiste parklas. Kolmandal päeval uues kodus pealtnäha kõbusa kutsika tervis halvenes ja ta viidi loomakliinikusse: oksendas lakkamatult, jalgu ­alla ei võtnud, tõusis kõrge palavik ja lõpuks süda seiskus. Kahekuune kutsikas nimega Sipsik suri piinarikkalt parvoviiruse tõttu.

Koska leidis müügikuulutuse 8. juuni õhtul Okidoki müügiportaalist, võttis kohe müüjaga ühendust ja järgmiseks päevaks lepiti kokku kohtumine Ülemiste parklas. Etteruttavalt olgu kohe öeldud, et müügi ja kohtumise kohta on mõlemal poolel oma versioon ja need ei kattu. Müüja oli Inga Jakovleva, kes Koska väitel pidi tol päeval tulema Tallinna ühte teist kutsikat laeva peale viima. Jakovleva aga lükkab selle ümber, tal olevat olnud asja küll sadamasse, kuid see ei olnud seotud kutsikate müügiga. Ülejäänud kutsikad olla ta müünud hiljem ja samuti Tallinna.

Selle, et osteti tõutunnistuseta koer, määras hind. Paberitega ja paberiteta Yorkshire’i terjerite hinnavahe on pea kahekordne. Kutsika müügihinnas esineb aga vasturääkivus. Koska väidab, et koer maksis 380, Jakovleva seevastu, et 300 eurot, millest maha arvatud vaktsiinitasu 15 eurot. Müüja saatis kuulutuse koopia, kus tõepoolest hinnaks märgitud 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles