Piltuudis: Mai kergliiklustee ehitusel algas asfaldi freesimine

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kesklinna ja Lottemaad ühendavat kergliiklusteed rajavad töömehed paigaldasid eelmise nädala lõpul ja selle alguses Mai tänaval puude ümber kaitselauad, kärpisid ettejäävad oksad ja alustasid täna asfaldi freesimisega.

TREF Nordi projektijuhi Kaido Tamm ütles, et ehkki ehitajate tegemised jäid eelmisel nädalal masinatele ette jäänud puude tõttu toppama, peaksid tööd nüüd täie hooga käima minema ja juulis saab tee valmis.

„Kui üllatusi ei tule, kulub töödeks Mai tänaval kaks–kolm nädalat. Loodame selleks ajaks mõistvat suhtumist,” ütles Tamm.

Ehituse ajaks nihutatakse Mai tänaval bussipeatusi. „Peatustes paigaldatakse äärekive, ootekojad tuuakse sõiduteele lähemale ja kergliiklustee ehitatakse välja nende tagant,” seletas Tamm.

Autojuhtidel ja jalakäijatel tasub ehitustööde ajal olla tähelepanelik ja jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid.

Pärnu kesklinnast Lottemaale viiv kergliiklustee ehitatakse projekti kohaselt välja Rannametsa tee ristmikust 400 meetrit Uulu poole. Sealt edasi jätkub tee-ehitus Via Baltica 2+2realise lõigu projekteerimisega.

Kergliiklustee peaks ehituslepingu järgi valmima 27. augustiks. Tee on üheksa kilomeetrit pikk ja kulgeb Kesklinna sillast linnatänavaid pidi Pärnu linna ja Häädemeeste valla piirile Via Baltica ääres. Sealt edasi Lottemaani ehitab kergliiklusteed Häädemeeste vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles