Pika tänava märulimees jääb vahi alla

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
50aastane Mait ähvardas Pärnu Pika tänava kortermaja aknast alla hüpata.
50aastane Mait ähvardas Pärnu Pika tänava kortermaja aknast alla hüpata. Foto: Pärnu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi teatel uuritakse 14. juuni varahommikul Ermistul ja sama päeva pärastlõunal Pärnus Pikal tänaval hargnenud sündmusi sama kriminaalasja raames.

„Asja hävitamises ja ähvardamises kahtlustatav mees on vahi all ja kohtueelne uurimine kestab,” märkis Reinhold ja lisas, et mees on vahi alla võetud kaheks kuuks, seejärel kaalutakse vahistamise vajalikkust uuesti.

Kahe nädala eest Pärnu kesklinnas Pikal tänaval kortermaja neljanda korruse aknal inimesi ähvardanud ja alla hüpata lubanud 50aastase Maidu toimetasid pärast luhtunud mitmetunniseid läbirääkimisi minema korterisse tunginud kiirreageerijad. Mait oli end sinna barrikadeerinud ja lubas korra ka akna kõrval asunud vihmaveetoru pidi alla ronida.

2013. aastal tapmisähvarduse ja vägivalla eest kohtus süüdi mõistetud Maidu seiklused said alguse sama päeva varahommikul Ermistus, kus ta kohalike sõnutsi süütas põlema oma talumaja. Leegid kustutasid päästetöötajad kella kuueks hommikul. Päästjate väitel ei olnud majas põlengu puhkemise ajal kedagi.

Teo põhjusena nimetasid kohalikud toona kokku lepitud notariaega, et vormistada Maidule ja tema eksabikaasale kuulunud maade jagamine. Peale selle leidis sama nädala esmaspäeval, 11. juunil Ermistus maha põlenud talu peremehe ja tema lähedaste vahel aset konflikt, mida tuli lahendama kolm politseiekipaaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles