Politseinikku rünnanud mees sai nädala šokivangistust (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseimasin. Foto on illustratiivne.
Politseimasin. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Teisipäeval ründas keskealine joobes mees Pärnu linnas Audru osavallas Liu külas ametikohustusi täitnud patrullpolitseinikku, kes soovis siseneda tallu, kus väike seltskond alkoholi tarvitades pidu pidas.

46aastane mees lõi 23aastast politseinikku ja tekitas talle valu. Lööja peeti kinni kahtlustatavana vägivallas võimuesindaja suhtes ja tal tuli veeta kaks ööd arestimajas.

Sinna jääb mees järgmise nädalani, sest täna kinnitas kohus prokuratuuri ja lööja vahel sõlmitud kokkuleppe, mille järgi tuleb karistuseks mõistetud kümne kuu pikkusest tingimisi vangistusest seitse päeva kohe ära kanda. Peale selle peab mees läbima poolteiseaastase katseaja.

„Ametikohustes politseiniku löömine on äärmiselt taunitav tegu, sest politseinikud tagavad meie kõigi turvalisust,“ selgitas prokurör Eliisa Sommer šokivangistust. Ülejäänud karistust täitmisele ei pöörata, kui esimest korda seadusega pahuksisse läinud mees katseajal kuritegu toime ei pane.

Kohtuistungil ütles mees, et oli mitu päeva joonud ega mäleta juhtunust suurt midagi. Kohus arvestas karistust kergendava asjaoluna tema puhtsüdamlikku kahetsust ja lahendas asja kiirmenetluses. Otsust saab edasi kaevata 15 päeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles