Pärandist kujunes maaturismi pärl

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Rand sai vanaemalt kingituseks talu, millest ta abikaasa Riinaga on 25 aastaga arendanud maakonna ühe visiitkaardi.
Enn Rand sai vanaemalt kingituseks talu, millest ta abikaasa Riinaga on 25 aastaga arendanud maakonna ühe visiitkaardi. Foto: Urmas Luik

Ettevõtja Enn Ranna vanaema kinkis lapselapsele enne siitilmast lahkumist oma talu. Kinkija ema auks Maria nime saanud talust, mis asub 30 kilomeetri kaugusel Pärnu südalinnast, on veerandsaja aastaga kujunenud maaturismi visiitkaart.

Pererahvas, Enn, tema abikaasa Riina Rand ja pesamuna Alexander on kesknädalal ootusärevuses, sest kohe peaks nende väravas Kõpu külas peatuma buss prantslastest turistidega. Algab ringkäik rehemajas, ratsakeskuses ja jõuluvana valdustes Korstna talus, saateks siin tegutsejate jutt maaelu väärtustamisest ja viis põlve edasi antud tavadest.

Otse Maria talu välisukse kohal katuseräästa all on rahvuslinnu pesa. Vanalinnud pikeerivad üle peade ja naasevad putuka­palaga, seejärel avaneb pesa­serval kolm väikest nokka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles