Kihnlased koolitavad Metsamaa talu perenaist Piret Koolit rõivaid kandma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamaa pärimustalu perenaine Piret Kooli kohaneb koloriitse Kihnuga ja kannab kördi peal põlle nagu kohalik abielunaine.
Metsamaa pärimustalu perenaine Piret Kooli kohaneb koloriitse Kihnuga ja kannab kördi peal põlle nagu kohalik abielunaine. Foto: Silvia Paluoja

Metsamaa pärimustalu perenaine, ajakirjanik, kir­janik ja tuntud tele- ja raadiosaatejuht ­Piret Kooli kohaneb kolmandat kuud eluga Kihnu saarel. Teda ajendas saarele kolima sisemine soov, pere toetus ja tema kolme lapse vaimustus ema üle, kes sünnilt linlasena julges vastu võtta SA Kihnu Kultuuriruumi tööpakkumise.

Jäite Kihnu Kultuuriruumi sõelale mitmekümne kandidaadi hulgast, kes siia perenaiseks pürgisid. Kuidas te siin kohanenud olete?

Olen selliseid kannapöördeid elus palju teinud. Ent Kihnu puhul on mõni täiesti uus nüanss. Üks neist on kindlasti kohalike rõivaste kandmine. Valesti kantuna võib sellest saada tõeline katsumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles