Valdade liitumine kingib Pärnumaale uue rahvusvahelise festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvi Instrumentalists.
Järvi Instrumentalists. Foto: Mari Pukk

Juuli keskel toimub juba kümnendat korda Lihulas rahvusvaheline klassikalise muusika festival „Lihula muusikapäevad”, mida veavad perekond Järvi noored muusikud.

Aastate jooksul on festivali korraldajad Miina ja Mihkel Järvi toonud Lihulasse nii rahvusvaheliselt tunnustatud muusikuid ja kunstnikke kui Eesti silmapaistvamaid interpreete. Kümnenda festivaliga soovivad nad teha kummarduse Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks, seega esitatakse festivalil ainult Eesti muusikat.

Festivali korraldajate ja esinejate eesmärk on peale suurepärase muusikavaliku sisustada muusika kaudu unustamatuid ühiseid hetki publiku ja muusikute vahel.

Avakontserdil, 13. juulil esineb külalistele Peeter Kaljumäe, kes esitab publikule Eesti 1930ndate muusikat. Laupäeval, 14. juulil on aga kavas loeng Eesti muusikast, selle peab muusikateadlane ja pedagoog Tiia Järg. Sama päeva õhtul ja pühapäeva, 15. juuli pärastlõunal on kõigil külalistel võimalik nautida tuntud Eesti heliloojate muusikat, mida esitab Järvi Instrumentalists, kuhu kuuluvad viis õde-venda: Miina Järvi (viiul), Martin Järvi (viiul), Madis Järvi (vioola), Marius Järvi (tšello), Mihkel Järvi (klaver) ja nende vanemad Teet ja Mari Järvi. Tegemist on riigi ainsa professionaalse keelpillikvartetiga, kus musitseerivad üksnes ühe pere liikmed.

Festivali lõpetab kontsert Lihula Eliisabeti kirikus, kus esinevad Vana Tallinna keelpillikvartett ja Järvi Instrumentalists.

Miina ja Mihkel Järvi on Lihulas kontserte korraldanud enne 2009. aastatki, seda eeskätt tänu tugevale seosele siinse kandiga. Nimelt on nende emapoolne vanaema pärit Lihulast ja vanaisa Vatlast.

„Lihula on hästi ilus ja sümpaatne linnake, kus väikesel alal niivõrd rikkalik kontsertpaikade valik,” ütlesid festivali peakorraldajad Miina ja Mihkel Järvi, lisades, et tänu lahketele inimestele, kes festivalile kaasa aitavad, on siiatulek iga kord nagu kojujõudmine. „Meil on hea meel jagada Lihula kontsertide külastajatega neid muusikalisi hetki, mida väärtuslikeks peame,” kinnitasid muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles