Mätiku mahelehmadele valmis uus kodu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mätiku talu perenaine Helga Pikkmets lõikas lahti Tuudi kondiitrite meistriteose, millel olid kujutatud talu laut ja loomad.
Mätiku talu perenaine Helga Pikkmets lõikas lahti Tuudi kondiitrite meistriteose, millel olid kujutatud talu laut ja loomad. Foto: Urmas Luik

Üleeile võis Oidrema külas näha mitu korda rohkem rahvast kui tavaliselt – Mätiku talu avas riigis esimese spetsiaalselt mahetootmiseks ehitatud 300 loomakohaga robotlüpsilauda. OÜ Nordecon Betooni ehitatud laudatehnika, siloaukude, sõnnikuhoidla, platside ja heakorrastatud ümbrusega rajatis maksis poolteist miljonit eurot.

Projekti aitas rahastada Luminor Bank, laenu käendas maaelu edendamise sihtasutus. Investeeringutoetust sai OÜ Mätiku Talu põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametiltki.

“Vanas laudas on kohti 55 lehmale, aga mul on neid 78 sees. Sinna ei saa roboteid panna, kuna meil on karjamaad teisel pool külatänavat. Sinna ­tulnuks panna automaatsed väravad ja liiklus sulgeda, uue laudaga jäävad karjamaad nüüd samasse külge: maheloomad peavad väljas käima,” rääkis Mätiku talu perenaine Helga Pikkmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles