Ajakirjanikud jahil: saagiks mitusada kilo silmailu

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise põdraga vaatasime tõtt.
Sellise põdraga vaatasime tõtt. Foto: Tiit Hunt

Kuidas saavad ­pildile need maalilised Eesti maastikud, kärmed laululinnud, imetillukesed putukad, suursugused kiskjad? Läheme ühes zooloogi, loodusfotograafi ja vereta jahi korraldaja Tiit Hundiga mägrajahile, kuid vaiksest varitsemisest saab metsasihte ­pidi kulgev safari.

Meie plaan oli pildile püüda mägrad. Hundile on teada koordinaadid, kus peaks asuma mägralinnak, nii võtsime suuna Vändra kanti Ellamaale. Kui metsa- tuka äärde jõudsime, saime esimesed õpetussõnad: suhtleme üksnes sosinal ja autoustega ei prõmmi.

Tegelikult sain juba enne teeleasumist kolleegilt järelehõikava soovituse vältida enda peal tugevaid lõhnu. Sääsetõrjevahendi jätsin koju. Loomadel on väga terav haistmine. Hiljem Hundiga rääkides saingi teada, et mäkradel on ülihea kuulmine ja haistmine, kuid nägemisega nii hästi pole. Seega, õige otsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles