Rannapeole lendavad kohale Macky Gee ja Jauz

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beach Grindi festival ööklubis Sunset eelmisel aastal.
Beach Grindi festival ööklubis Sunset eelmisel aastal. Foto: Mart Vares

Pärnu suved teeb mõnusaks nii päikeseline rannamelu kui põnev ööelu tulvil muusikat ja tantsu. Suvepealinnast alguse saanud elektroonse muusika festival Beach Grind, mis aastaid tagasi kasvas välja kolme sõbra ühisest huvist muusika vastu, tantsutab suvitajaid Sunsetis 6.–7. juulini.

“Kõik sai aastaid tagasi al­guse Facebooki grupist, kuhu muusikat koguma ja jagama hakkasime. Jagasime seal Joosep Järvesaare ja Mihkel Sillaotsaga peamiselt uut trummi- ja bassimuusikat. Tekkis järgijaskond, millest kasvas välja fännibaas, ja sealt see käima läks,” meenutas Beach Grindi promootor Kaarel Sein. Nüüdseks on hoo sisse saanud menukas üritussari Grind, kus plaate keerutanud üle 150 välismaise artisti ja mis olnud hüppelauaks kümnetele Eesti elektroonse muusika viljelejatele.

Kuigi 2011. aastal kolis ­peosari pealinna, jäid suvised rannafestivalid Pärnusse Beach Grindi nime all.

Tänavu toimub festival esimest korda kahepäevasena. “Sellesuvise Beach Grindi esinejate valik sisaldab pea kõiki tänapäevase klubimuusika tahke ja eesmärk on tuntud nimede kõrval tutvustada paljulubavaid uusi tulijaid,” seletas Sein.

Peaesinejateks lennutatakse kohale Seina sõnutsi kaks kõige olulisemat elektroonse muusika artisti Jauz ja Macky Gee, kes on maailma absoluutsed tipud. Valikusse mahuvad ka Eestis ­laineid löövad Lemon Fight, Wateva ja Sound In Noise, kes teevad karjääri välismaalgi. Peale nende kohalik räpifenomen Nublu, peosari Rämmar ja Eesti klubimaastiku kõige ägedamad DJd.

Grind ei konkureeri muude muusikafestivalidega. “Oleme pikemalt tegutsenud ja ajanud rohkem oma rida,” rääkis Sein. Ta möönis, et kindlasti osa publikust kattub, aga Grindil on oma fännid. “See sari täidab ­nišši, mida keegi teine ei täida: toob Eestisse maitsekat elektroonilist bassimuusikat, mida iga päev ei kuule, aga mis kõnetab paljusid,” andis Sein ülevaate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles