Metsauuenduse eest on võimalik toetust küsida

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istikud metsaistutustalgutel.
Istikud metsaistutustalgutel. Foto: Pärnu Postimees

Kevadel metsauuendusega tegelenud metsaomanikel on võimalik tehtud töö eest toetust saada. Taotlusi võtab erametsakeskus vastu 10. juulini.

Toetatakse maapinna ettevalmistamist, metsataimede soetamist-istutamist ja kuni kolmeaastase metsauuenduse hooldamist. Tööd peavad olema tehtud enne taotluse esitamist samal aastal.

Maapinna ettevalmistamise puhul võib toetust küsida mullu tehtud töö eestki. Toetust saab küsida metsamaale, mille kohta on metsaregistris kehtivad inventeerimisandmed.

Erametsakeskusele saab metsa uuendamise toetuse taotlust esitada elektrooniliselt e-PRIA portaalis või metsaühistu kaudu. Küsides toetust metsaühistu kaudu on toetuse määrad metsaomanikule kaks korda kõrgemad.

Riigi rahastatava metsa uuendamise toetuse esimese vooru eelarve on 750 000 eurot. Aasta lõpus toimuva teise vooru tähtaeg ja eelarve kuulutatakse välja suve keskpaigas.

Lisainfot metsatoetuste taotlemise tingimuste kohta ja kohalike metsaühistute kontaktid leiab erametsaportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles