Pärnu linn hakkas Audru ringraja mürataset mõõtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringrajal hakatakse mõõtma mürataset.
Audru ringrajal hakatakse mõõtma mürataset. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus hakkas mõõtma Audru ringraja mürataset ja müratõkkeid, et selgitada välja, kas ringraja detailplaneeringu tingimused müra tõkestamiseks on täidetud.

Ringraja mürataseme nõuetele vastavusele juhtis tähelepanu õiguskantsler, kellele kohalik elanik kurtis häiriva müra üle, väites, et ringraja detailplaneeringu müratõkked on senini osaliselt rajamata.

Õiguskantsler palus Pärnu linnavalitsusel uurida, kas ringraja detailplaneeringut on järgitud ja selles ette nähtud müratõkked rajatud. Õiguskantsler märkis, et normide piiresse jääv müra võib samuti häiriv olla.

Varem on müra mõõdetud 2013. ja 2014. aastal võistluste ajal.

Olemasolevate müratõkete kindlakstegemiseks on kavandatud müratõkete mõõdistamised tähtajaga 15. juuli, et määrata nende asukoht ja kõrgus.

Kosenkraniuse sõnutsi on Audru ringraja omanik esitanud detailplaneeringu algatamise taotluse Audru ringraja kinnistule, mille algatamise eelduseks on vaja kindlaks teha, kas kavandatava tegevusega kaasneb oluline keskkonnamõju või mitte.

Linnapea märkis vastuses õiguskantslerile, et planeeringu eesmärk on muuhulgas tõkestada olemasoleva ringraja kasutusest tingitud ja vajaduse korral tõhusam müra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles