Aika Kaukver: Volikogu liige võiks seadust tunda

Aika Kaukver
, Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltoetuste uus kord ei halvendaks osavaldade elanike olukorda, vaid toetuse saamise õigus laieneks nii mõnelegi, kes praegu abi ei saaks.
Sotsiaaltoetuste uus kord ei halvendaks osavaldade elanike olukorda, vaid toetuse saamise õigus laieneks nii mõnelegi, kes praegu abi ei saaks. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Aika Kaukver peab toetustest rääkides väga oluliseks faktitäpsust ega kiida heaks emotsionaalset müra, mida tekitatakse eri numbreid ja termineid suvaliselt välja käies.

Pärnu linnavolikogu liige Andrei Korobeinik (Reformierakond) kritiseerib 29. juuni Pärnu Postimehes võimuliidu kavatsust alandada ­toimetulekutoetuse piirmäära ja halvendada elanikkonna ­olukorda. Kahjuks ei ole rahvaesindaja endale selgeks teinud sotsiaaltoetuste arvestamise põhitõdesid ja annab seetõttu oma artiklis täielikku valeinfot.

Teeme esmalt selgeks väga olulise erinevuse riikliku toimetulekutoetuse ja kohaliku omavalitsuse määratava sotsiaaltoetuse vahel. Riikliku toimetulekutoetuse määrad ja arvestamise alused on paika pandud sotsiaalhoolekande seadusega, seda ei saa muuta ükski kohaliku omavalitsuse üksus. Ei Pärnu linnavalitsus ega volikogugi. Riigikogu kinnitab toimetulekupiiri igaks eelarveaastaks ja see on sel aastal tõesti 140 eurot inimese kohta (peale eluasemekulude tasumist).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles