Algab Endla teatri traditsiooniline suvehooaeg

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilisele suvehooajale paneb 5. augustil punkti Ingomar Vihmari lavastatud komöödia „Vedelvorst”.
Traditsioonilisele suvehooajale paneb 5. augustil punkti Ingomar Vihmari lavastatud komöödia „Vedelvorst”. Foto: Gabriela Liivamägi

Ülehomme algab teatrimajas Endla traditsiooniline suvehooaeg. 5. augustini mängitakse uuslavastusi nagu „DreamWorks”, „Pulli kirves”, „Tantsutund” ja „Vedelvorst” kui vanemaid lemmikuid.

Juulis ja augustis toimuvad Koidula muuseumi aias ülipopulaarse õpetliku lustimängu „Säärase mulgi ehk Sada vakka tangusoola” (lavastaja Kaili Viidas) etendused, mis on praeguseks juba mitu kuud välja müüdud.

Kõigi teatrisõprade õnneks avab samal ajal Endla teater oma suvehooaja.

Suvehooajale teeb alguse Andri Luubi [komeedia del norte] „Pulli kirves”. Komöödiasõpru oodatakse vaatama 2015. ja 2017. aasta Endla publikulemmikuidki: südamlikku komöödiat „Kõik naistest” (lavastaja Kaili Viidas) ja tragikomöödiat „Mitte praegu, kallis!” (lavastaja Ingomar Vihmar).

Head eesti muusikat kuuleb estraadietenduses „Mehed, meri, maa ja naised” (lavastaja Ingomar Vihmar), mis on üks omamoodi kontsertlavastus inimeseks olemise saladusest ilma saladust ennast reetmata.

Suures saalis saab nautida muinasjuttu armastusest, sõprusest ja surmast täiskasvanutele etenduses „DreamWorks” (lavastaja Ingomar Vihmar). Tegemist on looga masendusse langenud Davidist, kellele kingitakse naine, kes teab, kuidas unistused töötavad. Sügavamad teemad jätkuvad Küüniski: 13. ja 28. juulil etendub elu lugu „Itk” (lavastaja Madis Kalmet) ja 19. juulil romantiline draamakomöödia „Surmatants” (lavastaja Ingomar Vihmar).

Armastuslugude nautlejaid ootab romantiline komöödia „Peaaegu armastus” (lavastaja Enn Keerd). Ühel pealtnäha tavalisel reede õhtul saavad võõrastest sõbrad, sõpradest armsamad ja armsamatest võõrad. Küünis on võimalik näha ökoloogilist armastuslugu „Kopsud” (lavastaja Taago Tubin), mille eest pälvis Märt Avandi Eesti teatri 2017. aasta meespeaosatäitja auhinna.

Kadri Rämmeld ja Janek Sarapson mängivad romantilises komöödias „Tantsutund” (lavastaja Enn Keerd), mis räägib loo ebatavalisest suhtest ja armastuse tervendavast jõust.

Traditsioonilisele suvehooajale paneb 5. augustil punkti igihaljas komöödia „Vedelvorst” (lavastaja Ingomar Vihmar). Ühel kenal suvisel päeval saabub Laisavere kroonuvalla Näsnäruda tallu suur õnnesõnum: Sarve Mats, see suur vembumees ja kaaberjaan, on surnud ja Näsnäruda noorperemehele Kustavile suure päranduse jätnud. Kas ja kuidas Sarve Matsi saadetud õnn siiski Näsnäruda õuele jõuab, seda tuleb publikul juba ise teatrisaali vaatama minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles