Tootsi Turvas teenis mullu 2,2 miljonit eurot kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi turvas Lavassaares.
Tootsi turvas Lavassaares. Foto: Urmas Luik

Turbakaevandaja Tootsi Turvas AS teenis möödunud majandusaastal 16,8 miljoni eurose müügitulu juures puhaskasumit 2,2 miljonit.

Ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et võrreldes 2016. aastaga kasvas Tootsi Turba müügitulu viis protsenti, samuti suurenesid muud äritulud 150 protsenti ehk 629 000 euroni. Puhaskasum kasvas aastaga 63,7 protsenti.

Eksport moodustas müügitulust 37 protsenti, püsides 2016. aasta tasemel. Suuremad ekspordiriigid olid Holland, Saksamaa, Rootsi, Hispaania, Prantsusmaa, Soome ja Austria. Kokku veeti kaupa 13 välisriiki. Energiatoodete müük oli kokku 7,6 miljonit eurot, kasvuturvaste müük 7,4 miljonit ja soojusenergia oma 1,7 miljonit.

Investeeringuid materiaalsesse põhivarasse tehti majandusaastal 800 000 euro eest, aga 2016. aastal 2,4 miljoni eest. Investeering tehti puiduhakke tootmiseks. Järgmiseks majandusaastaks on planeeritud hoida käivet samal tasemel. Prioriteet on uusi kliente kaasata ja kuluefektiivsust optimeerida.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 32 inimest, kelle tööjõukulud moodustasid kokku 1,4 miljonit eurot, suurenedes aastaga 5,8 protsenti. Sealhulgas maksis Tootsi Turvas 16 inimesele pensionideks 200 000 eurot ja puhkusereservi makseid 115 000 eurot.

Tootsi Turvas ei kavatse tänavu dividende maksta ja sellega suureneb ettevõtte jaotamata kasum 18,2 miljoni euroni.

Tootsi Turba põhitegevus on turba kaevandamine ja turbatoodete valmistamine. Turvast kaevandatakse taimekasvatuses ja kütusena kasutamiseks. Veel toodab ettevõte puidukütuseid ja soojusenergiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles