Suur huvi toob taasesitusele filmifestivali parimad teosed

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Saades selleks, kes olin".
"Saades selleks, kes olin". Foto: Kaader filmist/Pärnu filmifestival

Tänu publiku suurele huvile jätkab uue kunsti muuseum 32. Pärnu filmifestivali filmide linastamist selgi nädalal. Ekraanile jõuavad auhinnatud filmid ja põgus valik paremikust.

Täna jõuab ekraanile eesti rahva suur lemmik, rootsi dokumentaalfilm „Mässaja kirurg”. Pärast kolmekümne aasta pikkust arstikarjääri Rootsis otsustab doktor Erik Erichsen, et tal on küllalt sünnimaa valitsevast bürokraatiast. Koos medõest abikaasaga lendab ta peaagu olematu meditsiiniga Etioopiasse, et väikeses välihospidalis abivajajaid opereerida. Peagi on tema vastuvõturuum patsientidest tulvil ja igapäevatöö lahutamatuks osaks saab käepäraste töövahendite leiutamine või muretsemine ehitusmaterjalide kauplusest. Erik Erichsen mässab varavalgest hilisõhtuni, opereerib päevas sadu inimesi ja saab elujõudu trompetit puhudes.

Homme näidatakse Pärnu filmifestivali lastežürii parimaks valitud poola filmi „Kaks maailma”. See on inspireeriv perekonnaportree 12aastasest Laurast ja tema kurtidest vanematest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles