Kohalikku mängustuudiosse investeeriti 300 000 eurot (1)

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gamecani tegevjuht Marten Palu ja turundusjuht Batuhan Avucan.
Gamecani tegevjuht Marten Palu ja turundusjuht Batuhan Avucan. Foto: Protron

Pärnu mängustuudio Gamecan alustas 2015. aastal mõttega uuest arvutimängust Overstep. Läbi katsumuste ja pika töö abil jõuab mäng ligemale aasta pärast mängijateni, sest investorid toetavad tegemist 300 000 euroga.

“Oleme kaks korda kogu mängu prügikasti visanud,” meenutas mängustuudio Game­can tegevjuht Marten ­Palu. ­Tunamullu prooviti rahvusvahelisel internetiplatvormil Kick­starter koguda kokku 100 000 eurot, kuid eesmärki ei täidetud. “Me ei suutnud Kickstarteris esile tuua, miks meie mäng on eriline.”

Eelmisel aastal astuti aga strateegiline samm tagasi ja võeti aega mängijatega suhelda. Tänu sellele jõuti mängudisainini, millel on muude võistluslike mängude seas oma koht.

Nüüdseks on mängul kümmekond erainvestorit nii kodu- kui välismaalt.

“Overstepi universumis kogevad mängijad organiseeritud sporti inimkontrollitud robotite vahel,” seletas Palu mängu. Areenil võitlevad robotid ja ­nende peamine eesmärk on vaatajaid lõbustada. Seda teevad nad akrobaatilist ja stiilset lii­kumist action’iga kombineerides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles