Puust ja punaseks: kes kui palju bussipileti eest maksma peab? (4)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussid Pärnu linnaliinidel.
Sebe bussid Pärnu linnaliinidel. Foto: Mailiis Ollino

Kuu algusest hakkas seoses majandusminister Kadri Simsoni tasuta ühistranspordisüsteemi plaaniga Pärnu linnas ja maakonnas kehtima ühtne piletisüsteem. Kuna eri piletihindu ja soodustusi on suurel hulgal, selgitame Pärnumaa ühistranspordikeskuse abiga, kes kui palju pileti eest maksma peab.

Pärnumaa maabussides saavad tasuta sõita kõik alla 20aastased ja alates 63 aasta vanused, sügava puudega isiku saatja ja kuni 16aastase puudega isiku saatja.

Pärnu linnabussides saavad tasuta sõita (vaid Pärnumaa elanikud) õpilased, üliõpilased, pensionärid, töövõimetuspensionärid, puuduva töövõimega isikud, üle 65aasta vanused, nelja ja enama lapsega pered ning eestkoste all olevad isikud.

Sõltumata elukohast saavad Pärnu linnabussides tasuta sõita puudega kuni 18aastased, nende saatjad, sügava puudega isiku saatjad ja kaitseväe ajateenijad.

Tasuta saavad üle Eesti sõita eelkooliealised, puudega kuni 16aastased ja sügava puudega üle 16-aastased, raske nägemispuudega isikud, sügava või raske nägemispuudega isiku saatja ja juht- või abikoer.

Kindlasti peaks tähele panema, et tasuta sõiduõiguse saamiseks tuleb igal bussi sisenemisel bussikaart valideerida.​

Vaata tabelist, kui palju pead bussipileti eest tasuma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles