Suvetrennis saavad lapsed karateässaks

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Karate Föderatsioon seisab selle eest, et laste ja noorte suvi ei läheks luhta. Kuni augustikuu lõpuni toimuvad tasuta karatetreeningud erinevate treenerite ning koolitajate käe all, osalema on oodatud kõik 7-18-aastased, kes soovivad õppida ja areneda.

 

Eile õhtul kell viis toimus karateklubis Corpore esimene treening Margit Kauri käe all, kes ise avastas enda jaoks spordiala juba 2003. aastal. “Nüüd on sellest saanud juba elustiil,” jutustas Kaur, kes 2009. aastal andis oma esimesed tunnid treenerina. Lapsi oli kohale tulnud ligemale kümmekond, enamik põhikooliõpilased. Kõige noorem neist alles seitsmeaastaseks saanud neiu, oli karatega tegelenud ennegi. 

Kuigi esimene trenn on juba toimunud, ei suleta uute soovijate ees ust. Varasem sportlik ettevalmistus ei ole oluline. “Peamine on soov õppida ja harjutada,” rääkis Kaur. Ta leiab, et selle spordiala õppimine annab kindlasti enesekindlust, parandab nii vastupidavust, koordinatsiooni kui ka tasakaalu. Ka esinemisjulgus trennides kindlasti kasvab. Lapsed võtsid esimest trenni täietõsidusega, saalis oli näha keskendumust ja kostis vaid hingetõmbeid. 

“Et suvi ei läheks luhta” on juunist kuni augustini peetav suvine linnalaager mitmetes Eesti linnades. Pärnus leiab see aset suisa neljandat korda. Lisaks trennidele toimub ka põnevaid koolitusi ning õppeprogramme. Varasematel aastatel on näiteks külas käinud Päästeamet, kes on tutvustanud oma ametiautot ning näidanud, mida teha tulekahju korral. Tunnid toimuvad kahel korral nädalas Pärnu bussipargis, aadressil Mere 7.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles