Naisekäed kujundasid kala suitsutamise tsehhist öömaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama öömaja perenaine Käthlin Palu on pärit Pärnust ja Kihnu eluga igati kohanenud.
Sadama öömaja perenaine Käthlin Palu on pärit Pärnust ja Kihnu eluga igati kohanenud. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu paarikümne majutuskoha hulgas on mereväravale lähim Sadama öömaja, pereettevõte, mida peavad ämm ja minia, Pärnu tüdruk Käthlin, kelle kosis laevamehaanik Rannametsa Vallo ja tõi linnast kodusaarele. Käthlini ämm Rannametsa Maire on Kihnus nobedaim käiste ja tanude tikkija ning tuntud kaluri Valdo Palu kaasa.

Viis aastat tagasi asutasid naised osaühingu Puhka Kihnus ja andsid kunagise jõuka kaluri­kolhoosi Pärnu Kaluri kalasuitsutamistsehhile uue sisu, avasid kogu aasta toimiva 17kohalise öömaja, millest leiab köögi, söögitoa, sauna ja rattalaenutuse. Ruumid kütab soojaks suure hoone taguses tiivas tegutsev ettevõte OÜ Kihnu Puukoi, kus jätkub tööd aastaajast hoolimata ja säästlik majandaja paneb katlaahju sõna otseses mõttes saepuru tolmugi.

“Elame aasta ringi Kihnus ja see ei ole meile lisatöö öömaja lahti hoida. Naaber kütab oma tarbeks katelt ka talvel, siis on toad nagunii soojad, otstarbekas on uks külastajatele lahti hoida ja me Mairega teeme nagunii kõike ise, eraldi tööjõudu pole me palganud,” selgitab Käthlin Palu ja laseb pilgul rännata üle öömaja õue, kus ennejaanine krõbekuivus pole suutnud jagu saada maarjalilledest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles