Aktiivseimad rohegaasi tankijad asuvad Pärnumaal

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik Pärnu linnabusse kasutab kütusena rohegaasi.
Enamik Pärnu linnabusse kasutab kütusena rohegaasi. Foto: Urmas Luik

Juunis osteti tanklatest eestimaist päritolu rohegaasi ehk biometaani ligikaudu 500 000 kuupmeetrit, mida on pea kaks korda enam kui kuu varem. Seejuures olid aktiivseimad tankijad Pärnumaal, kus suur osa ühistransporti on rohegaasile üle viidud.

“Eesti Gaasi tanklate juuni müügimahud näitavad kodumaise rohegaasi tarbimise jõudsat suurenemist ning sõidukiomanike kasvavat huvi keskkonda hoidva ja soodsa kütuse järele,” lausus Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov. “Võrreldes maiga osteti rohegaasi juunis kogu Eesti tanklates ligemale kaks korda rohkem ja kõige aktiivsemalt tangiti Pärnumaal, kus juunis müüdi rohegaasi kokku 90 500 kuupmeetrit. ” Olulist rolli selles täidavad linnabussid, sest maist läks 18 ühissõidukit üle rohegaasile.

“Esimeste kuude tarbimise ja kasvanud nõudluse alusel võib prognoosida rohegaasi ja üldiselt surugaasi müügimahtude edasist kasvu lähikuudel. Üks peamisi argumente tarbijatele peale keskkonnasäästu on kahtlemata gaasi soodne hind,” tõdes Kotov. 

Rohegaasi toodetakse biolagunevatest jäätmetest, reoveest ja reoveesettest, põllumajandusliku päritoluga jäätmetest ning erinevat päritolu biomassist. Rohegaasi saab sõidukikütusena osta nii puhtal kujul kui ka maagaasiga segatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles