Kõlakojas astub neljapäeviti üles Eesti muusika paremik

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuursaali õuel ranna kõlakojas toimuvad kontserdid neljapäevaõhtuti.
Kuursaali õuel ranna kõlakojas toimuvad kontserdid neljapäevaõhtuti. Foto: Ants Liigus

Möödunudaastane Dagö ülesastumine, mis tõi Pärnu kuursaali õue rahvast pungil, ajendas Eesti suurimat kõrtsi sel suvel kõlakojas rohkem neljapäevaõhtuseid hea Eesti muusikaga kontserte tegema.

“Tagasiside oli väga hea ja hoolimata pilves ilmast tuli hoov rahvast tulvil. Nii bändile kui ka publikule jäi soe ja äge mälestus, mistõttu tundus igati loogiline sellel aastal head muusikat inimestele pakkuda,” jagas kõrtsi esindaja Marek Kukk läinudsuvist kogemust.

Kuna nädalavahetustel toimub juba palju üritusi, on hea neljapäeval sellele algus anda: see on hea aeg nii kohalikele kui ka linnakülalistele ja tundub, et meeldib inimestele. Seda enam, et kõlakoda on kontsertideks Kuke ütlust mööda suurepärane koht.

Ühtekokku kõlab kodumaise muusika paremik juulis ja augustis neljal õhtul.

Kontserdiseeria avab homme Eesti romantilise linnapoeesia klassik Jäääär – bänd, mis on niisama vana kui taasiseseisvunud Eesti ja kus eri aegadel on kaasa löönud tuntud muusikud. Korraldaja kinnitusel kuuleb homme ansambli kustumatuid hittegi.

Järgmisena on kord Eesti rokkmuusika raudvara Ultima Thule käes. Kollektiiv esitab loomingu paremikku.

Juuli viimasel nädalal on võimalik nautida Kõrsikute muhedat loomingut.

Kontserdisarja lõpetab Dagö. Harva esinevale ansamblile on teadaolevalt see tänavune ainus kontsert suvepealinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles