Venna tapmises kahtlustatav võeti vahi alla

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venna tapmises kahtlustatav tulistas tühjaks terve pideme.
Venna tapmises kahtlustatav tulistas tühjaks terve pideme. Foto: Elmo Riig

Prokuratuur esitas täna kohtule taotluse venna tapmises kahtlustatava 45aastase mehe vahistamiseks. Kohus kuulas ära menetlusosalised ja tutvus asja materjalidega ning leidis, et vahistamistaotlus kuulub rahuldamisele. 

Kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti sõnutsi tunnistas kahtlustatav, et tulistas venda enda relvaga, väites, et enesekaitseks. “Kohus leidis, et põhjendatud kuriteokahtlus on olemas ja kahtlustatav võib edaspidi toime panna kuritegusid ning vahistamine on vältimatult vajalik. Kohus vahistas isiku kaheks kuuks,” ütles pressiesindaja.

“Meil on alust arvata, et mees tulistas venda läbi suletud välisukse talle kuulunud seaduslikust relvast, püstol Makarovist,” lausus prokurör Merry Tiitus. “Teame, et vennad pole juba aastaid hästi läbi saanud, kuid ei ole andmeid raskemate vägivaldsete konfliktide kohta ja kahtlustatav on kriminaalkorras karistamata.”

Sellest hoolimata kujutab mees prokuratuuri hinnangul ühiskonnale suurt ohtu, sest kuritegu viitab impulsiivsele vägivaldsele käitumisele. “Teadlikult inimese poole on tulistatud mitte lask või kaks, vaid nii palju, kui salves padruneid oli. Praegu tuvastatud asjaolude põhjal on prokuratuur seisukohal, et selline relva kasutamine ei oleks sobiv ka enesekaitseks,” väitis Tiitus.

Politsei sai teate tulistamisest Pärnumaal Ahastes esmaspäeva õhtul. Sündmuskohalt leiti 55aastase mehe surnukeha, kuriteos kahtlustatavana peeti kinni hukkunu vend.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles