Fotojaht viib tiivulist imet tabama

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovides õppida looduspiltide kõrval lemmikloomaportreede tegemist, tekkis Triin Lillemetsal koduse fotostuudio idee. Sindis ei leidu ühtki sellist.
Soovides õppida looduspiltide kõrval lemmikloomaportreede tegemist, tekkis Triin Lillemetsal koduse fotostuudio idee. Sindis ei leidu ühtki sellist. Foto: Silja Joon

Sindi loodusfotograaf Triin Lillemets tõdeb, et fotojaht looduses tekitab talle sama­sugust hasarti nagu mõnele seenel- või kalalkäik: põneva liblika sabas on ta puisniidul lipanud tunde ja selleks, et päikesetõusu imet talletada, paneb vahel autole hääled sisse juba kell neli hommikul.

Sinti elama tõi Lillemetsa kuue aasta eest elukaaslane. “Ei teadnud muud kui seda, et Sindis on kala­kasvatus ja pais,” märgib ta. Sindis tootmisettevõttes värvilaborandina tööle asudes tundis 30. aastates ­naine millalgi, et keemiat on tema ümber liiga palju. Tõmbas loodu­sesse ja metsa. Tärkas idee osta kaamera ja hakata enda lõbuks foto­jahti pidama, süveneda lindude, liblikate ja putukate maailma.

Muidu oleme kinnised, tõsised ja kurjad, aga metsas muutume. Triin Lillemets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles