Venna surnuks tulistanud mees oli varem abipolitseinik

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv Makarov. Pilt on illustratiivne.
Relv Makarov. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Lääne ringkonnaprokuratuurist kinnitati, et esmaspäeval venna surnuks tulistanud ja nüüdseks vahi alla võetud 45aastane mees on olnud nii kaitseliitlane kui abipolitseinik alates nende organisatsioonide loomisest.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold täpsustas, et abipolitsei ridadest arvati mees eelmisel aastal välja kui mitteaktiivne liige.

Kuriteo pani mees toime isikliku seadusliku relvaga. Kinnipidamisel tuvastati mehel alkoholijoove, kuid pressinõuniku selgitusel ei saa praegu kindlalt väita, kas ta oli alkoholi tarvitanud enne või pärast tulistamist.

Teada on, et vendade tüli põhjus oli vaidlus pärandiks saadud kinnistu üle. Prokuratuuri info järgi on politsei vendade tülide tõttu saanud varemgi väljakutseid, kuid tõsisemaid vägivallajuhtumeid pole tuvastatud, ühelgi korral ei ole asjasse olnud segatud relvi. Mees on varem karistamata.

Kuna kriminaaluurimine on kestnud poolteist päeva, pole prokuratuuri kinnitusel veel võimalik kõiki juhtunut puudutavaid detaile jagada.

Täna langetas kohus otsuse kahtlustatav kaheks kuuks vahi alla võtta, põhjendusega, et kuriteokahtlus on olemas ja isik võib endiselt toime panna kuritegusid. Prokurör Merry Tiitus sõnas, et mees kujutab ühiskonnale suurt ohtu, sest kahtlustuse järgi viitab kuritegu impulsiivsele vägivaldsele käitumisele. “Teadlikult inimese suunas on tulistatud mitte üks või kaks lasku, vaid niipalju, kui salves padruneid oli. Praegu tuvastatud asjaolusid arvestades on prokuratuur seisukohal, et selline relva kasutamine ei oleks sobilik enesekaitseolukorraski,” märkis Tiitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles