Päästjad aitasid koolilaste lemmikuid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakapoegade päästeoperatsioon Pärnu noortekeskuse katusel.
Kajakapoegade päästeoperatsioon Pärnu noortekeskuse katusel. Foto: Marge Õunap

Päästjad aitasid eelmise nädalal lõpul pesasse tagasi vihmaveerenni kukkunud kajakapoja.

Pärnu vabakooli õpetaja Marge Õunapi jutu järgi sattus kaks noortekeskuse katusel elavat kajakapoega reedel tõeliselt ohtlikku olukorda, kui üks pesast ilmaelu uurima läinud linnupoeg katuse äärel alla kukkus.

„Terve kool  kiljus akendel,“ kirjaldas Õunap vabakooli õpilaste lemmikutele kaasaelamist. „Õnneks oli veidi allpool vihmaveerenn, kuhu väike potsatas.“

Õunapi sõnutsi arutas koolirahvas, mida ette võtta ja palus abi päästeteenistuselt, kust pärast mõningast järelemõtlemisaega mehed autoga kohale vurasid ja hätta sattunud linnupoja pessa tagasi aitasid.

„Lisaks kogu kooliperele võttis päästmisest osa terve kajakate kogukond, mis tiirutas taevas,“ lisas Õunap. „Kui maadeavastajad said pessa tagasi pandud, pagesid nad sealt jällegi. Õnneks suutsid pojad kajakaema saabudes siiski pessa tagasi siblida. Kõik hingasid kergendatult ja nii mõnigi õpilane tundis vajadust päästjaks hakata.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles