Kalandusettevõtted saavad taotleda toetust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeeriumil on plaanis on toetada jätkusuutlike kalapüügitoodete sertifitseerimist.
Maaeluministeeriumil on plaanis on toetada jätkusuutlike kalapüügitoodete sertifitseerimist. Foto: Mailiis Ollino

Maaeluministeerium saatis eelnõude infosüsteemi (EIS) kaudu kooskõlastamiseks kalapüügi- ja vesiviljelustoodete sertifitseerimise ning turu-uuringute toetuse eelnõu.

Plaanis on toetada jätkusuutlike kalapüügitoodete sertifitseerimist. „Selliseid tooteid on jaekaubanduses oluliselt lihtsam turustada, kuid praegu on jätkusuutlikkuse sertifikaate Eestis taotlenud vaid üksikud kalapüügi- ja vesiviljelustoodete tootmise või töötlemise ettevõtted,” sõnas kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann. „Sertifitseeritud tooted on tõestatud kvaliteediga ja sellest tulenev lisandväärtus aitab leida uut turgu ja suurendada konkurentsivõimet.”

Peale selle on plaanis toetada kalapüügi- või vesiviljelustoodete turu-uuringuid nii Euroopa Liidus kui kolmandates riikides. See võimaldab paremini tundma õppida meie toodete sihtturge ja sealseid tarbijaeelistusi.

Toetuse omafinantseeringu minimaalne määr on sertifitseerimise puhul 50 protsenti abikõlblike kulude maksumusest, kui taotlejaks on mikro-, väike- või keskmise suurusega ettevõtja, kelle põhitegevusala on kalapüügi- või vesiviljelustoodete tootmine, töötlemine või turustamine. Väiksem omafinantseeringu määr ehk 40 protsenti abikõlblike kulude maksumusest on mittetulundusühingutel, kelle põhikirjaline eesmärk on seotud kalapüügi- või vesiviljelustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega. Turu-uuringute tegemisel on omafinantseeringu minimaalne määr samuti 40 protsenti abikõlblike kulude maksumusest, kui taotlejaks on mittetulundusühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles