Pärnu-Jaagupisse rajatakse põnevate võimalustega park

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi kultuuri- ja spordipargi rajamise eestvedajad Andro Oviir (vasakul) ja Madis Koit.
Pärnu-Jaagupi kultuuri- ja spordipargi rajamise eestvedajad Andro Oviir (vasakul) ja Madis Koit. Foto: Erakogu

Pärnu-Jaagupisse rajatakse kohaliku tuletõrjeseltsi eestvedamisel kultuuri- ja spordipark, et pakkuda tegevust igas eas inimestele. Selleks korrastatakse vanad suusarajadki.

Ettevõtmise projektijuht ja tuletõrjeseltsi liige Andro Oviir rääkis, et selline idee tuli juba 2011. aastal, kui taheti võsast üles leida kunagised Pärnu-Jaagupi suusarajad, mida eri põlvkonnad on rajanud ja korrastanud.

“Kontakteerusin Rein Semenoviga, kes oli viimasena koos Lions-klubiga rada lauluväljaku taga metsas korrastanud. Kooskõlastasin idee Pärnu-Jakobi koguduse ja Halinga vallaga, kelle maadel park asub ja alustasin projekti kirjutamist,” lausus Oviir, kelle sõnul õnnestus projektile 2017. aastal Leader-meetmest raha saada ja omafinantseeringu oli nõus katma Põhja-Pärnumaa vald.

“Pargi eesmärk ongi pakkuda tegutsemislusti kõigile, ilmast hoolimata,” tõdes Oviir, kelle sõnutsi pakub park mitmekülgset tegevust.

Ehitustööde käigus rajatakse kolme kilomeetri pikkune jooksu-, suusa,-, käimis- ja rattakrossirada, millest poolteist kilomeetrit on multškattega, puhkekohtadega ja valgustatud. Peale selle rajatakse 18 korviga rahvusvahelistele nõuetele vastav discgolf’i-rada, välijõusaal, väike seikluspark, betoonist lauatenniselauad, õuesõppe- ja puhkeala laudade, pinkide ja katusealustega ning palju muud.

Tuletõrjeseltsi liige, Põhja-Pärnumaa volikogu liige ja projekti eestvedaja Madis Koit sõnas, et vallavolikogule on oluline teha piirkonda atraktiivsemaks, kuna valla elanike arv kahaneb pidevalt. Seega tuleb teha kõik selleks, et linnas tööl käivad inimesed jääksid elama maapiirkonda, vaba aja veetmise võimalused aitavad sellele kindlasti kaasa. Parki saab kasutada näiteks kool kehalise kasvatuse tundideski, kus joostakse pikki distantse alevitänavail ja koguni maantee ääres.

Ehitustööde maksumus on 247 000 eurot, millest 69 000 on Leader-programmi toetus ja 178 000 Põhja-Pärnumaa valla finantseering. Parki ehitab OÜ Vändra MP, projekti valmimistähtaeg on september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles