Noored merekarud lähevad meistritiitleid jahtima

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad Mihkel Kosk (vasakul) ja Markko-Rollin Põdra on F18-klassi katamaraanide Eesti meistrivõistlustel enne teist etappi kolmandal positsioonil.
Pärnakad Mihkel Kosk (vasakul) ja Markko-Rollin Põdra on F18-klassi katamaraanide Eesti meistrivõistlustel enne teist etappi kolmandal positsioonil. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Homsest pühapäevani seilavad kolme paadiklassi sportlased Tallinna lahel Eesti meistrivõistluste etapil, Haven Kakumäe karikavõistlustel.

F18-klassi katamaraanide konkurentsis lähevad meistrivõistluste teisel etapil Pärnu jahtklubist võistlustulle Mihkel Kosk ja tema soodimees Markko-Rollin Põdra. Meistrivõistluste esimesel etapil Pärnus seilasid Kosk ja Põdra kolmanda koha vääriliselt, neid edestasid Uku Kuusk ja Aivar Soo ning Andres Laul ja Ain Roosma Tallinnast.

RS Feva kahepaatide klassis esindavad Pärnu purjespordikooli Angeliina Õunap ja Lisbeth Taggu, Pert Salundi ja Andrias Sepp ning Kardo Remi Kaar ja Liise Väliste. Meie noori purjetajaid juhendab pealinna regatil Elise Umb.

Klassidele RS Feva ja 29er koosneb võistlusformaat homsest pühapäeva lõunani purjetatavatest fliidisõitudest ja pühapäeval alates kella 14st toimuvast poolfinaalist ja finaalist. Fliidisõitude põhjal pääsevad kolm paremat otse finaali. Poolfinaalis purjetavad fliidisõitude 4.–10. paatkond, selle sõidu võitja pääseb samuti finaali. Finaalsõidus selgitatakse regati esikolmik. F18-klassile koosneb võistlusformaat ainult fliidisõitudest.

Kokku stardib Kakumäe karikavõistlustel ligemale 70 paatkonda Eestist ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles