Ühisgümnaasium kutsus parimad vastuvõtule

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu ühisgümnaasiumi aula sai pilgeni täis väga tublisid õpilasi ja nende vanemaid, kes olid tulnud direktori vastuvõtule.

Kooli direktsioon oli vastuvõtule palunud aineolümpiaadidel noore teaduri märgi võitnud või 2. ja 3. kohale tulnud õpilased.

Vastuvõtule olid kutsutud ka ainekonkurssidel võitjaks tulnud õpilased ja nende vanemad. Kokku oli vastuvõtule kutse saanud 110 õpilast, nende vanemad ja juhendanud õpetajad.

Kooli direktor Mart Kuuskmann õnnitles ja tänas nii õpilasi kui nende vanemaid ja õpetajaid. Linna haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube andis kolmekümnele õpilasele üle noore teaduri märgid.

“Eriliselt uhke oli tunnustada kaht abiturienti: Andraš Tšitškani ja Gert Sinilood. Mõlemad noormehed on parimad filosoofia tundjad riigis ja sõidavad Eesti riiki esindama Austrias toimuvale rahvusvahelisele filosoofiaolümpiaadile,” ütles õppealajuhataja Elve Otsalt.

Õppealajuhataja jutu järgi on Andraš Tšitškan riigis tunnustust leidnud ka õpilasfirma loojana ja kui tubli noor ettevõtja on ta kutsutud peaministri vastuvõtule.

Gert Siniloo saavutas ühiskonnaõpetuse olümpiaadil riigis 1. koha ja ingliskeelsel kõnevõistlusel ning kodanikupäeva viktoriinil 3. koha. Teda on tunnustanud haridusminister. Noormeeste juhendajad on õpetajad Peedu Sula, Õnnela Kukk ja Mari Suurväli.

Otsalti ütlust mööda tuleb esile tõsta ka 8. klassi tütarlast Piret Sommerit, kes osales rahvusvahelistel peastarvutajate meistrivõistlustel ja saavutas 15. koha. Teda juhendab õpetaja Maimo Sommer.

Vastuvõtule lisas pidulikkust 2. klassis õppiv Robi Salumets, kelle meisterlikus esituses kõlas W. A. Mozarti looming.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles