Tori kodukandipäev tuleb sel aastal autoorienteerumisega

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreformieelse Tori omavalitsuse vallamaja.
Haldusreformieelse Tori omavalitsuse vallamaja. Foto: Gertrud Alatare

Et ühinenud Tori valla elanikud oma vast loodud piirkonna vaatamisväärsustega kenasti kursis oleksid, korraldatakse traditsiooniline Tori kodukandipäev tänavu uuel moel. Nimelt toimub 14. juulil esimest korda autoorienteerumine “Tunne oma koduvalda”.

“Autoorienteerumine on mõnus tegevus, millega saavad hakkama kõik!” sedastas Tori abivallavanem Jana Malõh, kes on ürituse üks korraldajaid. Sõidetakse valla teid ja tänavaid pidi, tutvutakse inimeste tegemiste ja toimetustega, samuti näeb valla vaatamisväärsusi.

Osalejad peavad läbima kaardile märgitud kontrollpunktid, kasutades selleks autot või mõnd hoopis erisugust sõiduvahendit. Punktide leidmisel on abiks vihjed ja äpp, mille kaudu on tulemused ja osalejate liikumine nähtav ja hiljem järelvaadatav.

Peatuspaikades tuleb Malõhi selgituse kohaselt aga lahendada üks lihtne ülesanne või vastata mõnele toredale küsimusele. Seda, et kiirustades huvitavate kohtadega hästi tutvuda ei jõua, ei maksa karta, sest mäng ei käi mõisa peale: aega ei võeta. “Ikka sobivas tempos ringi uudistades,” kinnitas abivallavanem.

Rajale tuleb ligikaudu 60 kontrollpunkti, neist mitmes pakutakse tegevust ja mõnusat äraolemist. Orienteerumise start antakse kell 10 Tammiste lasteaia parklast ja juba kell 15 kogunetakse lõpetamiseks Tori põhikooli õuele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles