Ado Kirsi taaselustab Pärnus pargimuusikaõhtud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula pargis saab pärast mullust pausi taas nautida puhkpillimuusikat.
Koidula pargis saab pärast mullust pausi taas nautida puhkpillimuusikat. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa pillimees Ado Kirsi võttis sel suvel esimest korda enda õlule Pärnus Koidula pargis neljapäeva­õhtuste puhkpillikontsertide korraldamise, kuna tore traditsioon ähvardas katkeda. Samuti plaanib ta Pärnu parkides taaselustada tantsuõhtud.

“Miskipärast jäid puhkpillikontserdid eelmisel suvel Koidula pargis ära, mistõttu käisin linnavalitsuses asja ­uurimas, kas need sel aastal toimuvad. Ja kuna öeldi, et keegi ei taha neid korraldada, valdas mind suur kahjutunne, et selline traditsioon on lõpu leidnud. Võtsin härjal sarvist, saime kollektiividega kaubale ja loodame, et ilmgi peab vastu,” avaldas Kirsi.

Kuna inimesed on neljapäevaõhtuti harjunud end Koidula pargi purskkaevu ümber pinkidele ootama sättima, ei tule neil tänavu enam pettuda. Kõigepealt tegi Kirsi pakkumise esineda kõigil siinsetel puhkpillimuusikakollektiividel, keda kuigi palju ei ­leidugi. “Kõik kohalikud on saanud võimaluse ja kutsusin kaugemalt neid vahvaid punte, kes varem on osalenud Lavassaares pasunakooride ülevaatusel ja oskavad rahva tuju üleval hoida,” selgitas muusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles