“Kummardus Valgrele” asendub uue kontserdiga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu suvele romantilist hõngu andnud “Kummardus Valgrele” asendatakse kontserdiga, mille repertuaaris on kogu eesti muusika kullafond.
Pärnu suvele romantilist hõngu andnud “Kummardus Valgrele” asendatakse kontserdiga, mille repertuaaris on kogu eesti muusika kullafond. Foto: Ants Liigus

Igal aastal juuli algul Ammende villa suveaias toimunud ülimenukat kontserti “Kummardus Valgrele” sellisel kujul tänavu ei korraldata. Seetõttu on Pärnu linnaorkester eelmistelt korraldajatelt teatepulga üle võtnud ja pakub homme pärnakaile ja suvekülalistele uut samaväärset kontserti, kus peale Valgre loomingu esitavad tuntud lauljad-näitlejad teistegi Eesti muusika kullafondi kuuluvate heliloojate lugusid.

Ammende suveaias kontserdil “Oma laulu ei leia ma üles” kõlavad laulud autoritelt nagu Valter Ojakäär, Arne Oit, Uno Naissoo, Gennadi Podelski, Ülo Vinter, Rein Rannap, Urmas Alender, Olav Ehala ja Mikk Targo. Kavast ei puudu dirigent Jüri-Ruut Kanguri sõnutsi Pärnuga seotud Raimond Valgre muusikagi.

Kontserdi repertuaaris ­leidub surematuid lugusid: “Muinaslugu muusikas”, ­“Läbi saju”, “Veel viivuks jää”, samuti Eesti tuntud filmimuusikat. Laule on palutud esitama Endla teatri näitleja Ott Raidmets ning lauljad Uku Suviste ja Maarja-Liis Ilus.

Linnaorkestrit on võimalik sel suvel kuulda veel kahel sündmusel Pärnu kontserdimajas: Sasha Mäkilä meistrikursuste lõppkontserdil ja “Suveuni 100 võtme kontserdil”. Sügisel alustab Pärnu linnaorkester oma 25. hoo­aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles