Noortesse panustamine on hariv seiklus

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Mäger (vasakul) ja Annely Reile leiavad, et aja panustamine noortesse on vinge investeering.
Triin Mäger (vasakul) ja Annely Reile leiavad, et aja panustamine noortesse on vinge investeering. Foto: Mailiis Ollino

Noorsootöö ei ole pelgalt töö, see on eluviis. Pärnu noorte vabaajakeskuses töötavatel Triin Mägeril ja Annely Reilel lähevad silmad oma tööst rääkides särama ja mõeldes, milliseid kogemusi on nad saanud, tõusis ihule kananahk.

Noorte vabaajakeskuse juhataja ja noorte tugila Pärnu koordinaator Annely Reile on tegutsenud seal majas selle algusaastatest peale. “Kõik mängis iseenesest välja nii, et olen jõudnud siia,” meenutas Reile kümne aasta tagust aega. Triin Mäger kutsuti meeskonda värske Pärnu kolledži sotsiaaltöö eriala lõpetajana 2014. aastal, kus ta alguses lõi kaasa suviti, aga nüüd ­juba püsivalt. Kolm aastat hiljem sai Mägeristki tugiisik tugila programmis. Mõlemad on juba ammusest selle erialaga seotud olnud: Reile oli omal ajal kodutütar ja Mäger tegi karjääri linna noortekogus. Samm noorsootöösse oli loogiline kulg ja teotahe on siiani laes.

Võtke oma lapsele aega ja ­kuulake, mida ta päriselt ­ tahab. Annely Reile

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles