Endla Jazzklubis esineb Harmonica festivali üks tippe

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harmonica festivali üks peaesinejatest – Steve Bakeri ja Julian Dawsoni duo.
Harmonica festivali üks peaesinejatest – Steve Bakeri ja Julian Dawsoni duo. Foto: Heinz Joerres

Täna astub Teatrikohvikus üles Pärnu Harmonica festivali üks peaesinejaid – Steve Bakeri ja Julian Dawsoni duo.

Baker ja Dawson on teineteist tundnud hilistest 1970ndatest saati, kuid harva koos üles astunud. Homsel show'l liiguvad artistid vabalt folgi, bluusi ja souli vahel, kõlavad mõlema mehe originaalkompositsioonid ja lai valik popplugude kavereid.

Nende ülesastumist 2017. aasta novembris Saksamaal World Harmonica Festivali lõppkontserdil võttis publik tormilise kiiduavaldusega vastu väljamüüdud saalis.

Vähestel muusikutel on õnnestunud suupilli abil elatist teenida, veel vähemal hulgal mängida oma instrumendi arengus nii suurt rolli nagu Baker. Tema töö nii kontserdi- kui ka stuudiomuusikuna ning pöördeliste õpperaamatute autori, õpetaja ja õpikodade korraldajana on innustanud ja mõjutanud kogu suupillimängijate põlvkonda.

Bakerit iseloomustab peen rütmiliste rõhkudega fraseerimine, tema suupilli ainulaadne kõla toetub bluusitraditsioonile ja ühenduses elementidega kantrist, folgist, soulist ja džässist luuakse põnev ja isikupärane segu.

Pärast pikka karjääri artistide saatjana lindistas Baker 2017. aastal esimese albumi laulja, helilooja ja bändijuhina. „Perfect Getaway“ sisaldab 14 originaalkompositsiooni.

Laulja, helilooja, kitarrist ja suupillimängija Dawson on viimased 40 aastat esinenud ja loonud sadu palasid, mis on viinud koostööni paljude tippartistidega. Ta on oma nime all välja andnud üle 20 albumi, jõudis 1990ndatel edetabelitesse hittsingliga „How Can I Sleep Without You?“, tuuritanud Suurbritannias, Mandri-Euroopas ja USAs.

Dawson on kuulus humoorikate esinemiste poolest: ta esitab lugude vahel anekdoote, mis võivad banaalseks muutumata korraga olla nii naljakad kui ka liigutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles