Laama pühitseb pikka eluiga

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khenchen Gyaltsen.
Khenchen Gyaltsen. Foto: Erakogu

Laupäevast esmaspäevani on Pärnus tunnustatud joogi ja kõrge Tiibeti laama Khenchen Gyaltsen, kes peale budismi filosoofiast kantud loengute korraldab keskraamatukogus pika eluea pühitsuse.

Khenchen Gyaltsen on Tiibeti budismi Drikung Kagyu liini suurim õpetlane ja tunnustatud joogi. Ta on tõlkinud inglise keelde väga palju filosoofia- ja rituaaltekste, mida kasutavad tuhanded inimesed. Samuti on ta kirjutanud raamatuid ja budistlikke tekste.

Pühapäeval viib Khenchen Pärnu keskraamatukogus läbi Valge Tara pika eluea väepühitsuse. Pika ea pühitsused on Himaalaja inimeste seas ühed kõige populaarsemad, kuna väidetavalt aitavad need eemaldada ohte ja takistusi elule ja tervisele.

Väepühitsuse saamine iseenesest ei vii korrapealt kõiki haigusi, kuigi imesid on ette tulnud, vaid annab pigem paranemiseks ja lahenduste leidmiseks tõuke.

Üritused on tasulised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles