Muusikafestival Võnge rändab Pärnumaa metsade vahele

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändfestivalil Võnge nauditakse muusikat looduse rüpes.
Rändfestivalil Võnge nauditakse muusikat looduse rüpes. Foto: Erakogu

Eesti 100. aastale pühendatud rändfestival Võnge toimub tänavu Pärnumaa metsade vahel, kus homsest saavad kokku nii kodumaise muusika paremik kui tõusvad tähed välismaalt.

“Võnge toimub avaliku üritusena kolmandat aastat, ent esimest korda uue nime all ja Pärnumaal. Varem oli festivali nimi Acoussion, kuid kuna kuulda saab väga eriilmelist muusikat ja festival on eelkõige suunatud Eesti muusikasõpradele, siis otsustasime nime eestikeelseks muuta,” rääkis festivali peakorraldaja Tarmo Sikk.

Sel aastal on peaesinejaks Norrast pärit elektroonilist poppi viljelev ARY, kes on vaid paari aastaga Põhjamaade muusikamaastikul hulgaliselt tuntust kogunud ja teeb nüüd tormilist läbilööki mujal maailmas. Eestisse jõuab Trinidadi-Norra juurtega lauljatar esimest korda.

Samuti saabub Vango Imedemaale Hispaaniast kitarrivirtuoos Daniel Lumbreras ja rändfestivalil astub üles mitu Eesti artisti.

“Võnkel saab kuulda palju uut Eesti muusikat, näiteks sai tänu festivalile alguse koostöö räppar EiKi ja “Klassikatähed” 2018. aasta võitja Tanel-Eiko Novikovi vahel. Nad viivad kokku kaks žanri, mille tulemusel sünnib laval isikupärane sünergia,” avaldas Sikk.

Võnke raames jõuab taas kodumaale Eesti indie-bänd Holy Motors, kes aasta alguses andis välja oma esimese albumi ja on sellega tuuritanud nii Euroopas kui Ameerikas.

Esinejate hulgast leiab veel Tõnis Mägi, Orelipoisi, Paikuse juurtega Noortebänd 2017 võitja Rainer Ildi, Tartu Popi ja Roki Instituudi, 4 AMi, Steps To Synapse’i, Ingeri, Öömaja DJd ja “Eesti otsib superstaari” viienda hooaja võitja Rasmus Rändvee.

“Kusjuures Rasmusele on festivali toimumispaik eriline – see toimub tema lapsepõlve suvekodus, kus Rasmuse muusikukarjäär alguse sai,” rääkis Sikk. Rändvee on päeva viimane esineja.

Peale muusika on Vango talu alale üles seatud väliraamatukogu. Festivalialal viib metsik rada müstilisele Sõnasaarele, kus kasvavad puude otsas kalambuurid ja võrsuvad rohelusest noore poeedi ja räppari EIKi ehk Eik Erik Siku luuleread. Kinotares näidatakse lühifilmiprogrammi, Joogavälul tehakse joogaharjutusi, väiksemate põnnidega meisterdatakse õhkõrn vikerkaarepeegeldusega ämblikuvõrk-installatsioon. Kuna festival toimub looduses, on oodatud muusikahuviliste rahumeelsed neljajalgsed sõbradki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles