Mais peatus majutusettevõtetes mullusest rohkem turiste

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba. Foto on illustreeriv.
Hotellituba. Foto on illustreeriv. Foto: Gertrud Alatare/

Majutusettevõtetes peatus tänavu mais 304 000 sise- ja välisturisti ehk kaks protsenti enam kui eelmise aasta mais.

Pärnu majutusettevõtes peatus kaheksa protsenti välisturiste. Võrdluseks: Tallinna eelistas ööbima jääda 69 protsenti ja Tartu seitse protsenti välismaalasi.

Kokku peatus majutusasutustes 202 000 välisturisti ehk kolm protsenti rohkem kui mullu mais. Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus 111 000 turisti ehk üle poole välisturistidest. Mainitud riikide turiste peatus Eestis vähem kui eelmise aasta mais.

Rohkem külalisi saabus Saksamaalt, Leedust, Poolast, Suurbritanniast ja mitmest muust Euroopa riigist. Endist viisi suureneb Aasia maadest saabunud huviliste arv.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 102 000 ehk kaks protsenti rohkem kui mais aasta varem. 61 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 26 protsenti tööreisil. Enim neist peatus Harju maakonnas (29 protsenti), järgnesid Tartu- ja Pärnumaa 13 protsendiga.

Ööpäev majutusasutuses maksis keskmiselt 41 eurot ehk euro rohkem kui mullu mais. Harjumaal tuli ööbimise eest tasuda 48 eurot, Tartu maakonnas 35 ja Pärnu maakonnas 31 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles