Rannavalvurite kuu: ootamatud külalised, ülbed varesed ja kadunud lapsed

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Liivaste, Kristiina Liik ja Elika Laur tagavad Pärnu rannas ohutust küll esimest aastat, kuid neil on juba ette tulnud huvitavaid seiku, mida lugejatega jagada.
Mihkel Liivaste, Kristiina Liik ja Elika Laur tagavad Pärnu rannas ohutust küll esimest aastat, kuid neil on juba ette tulnud huvitavaid seiku, mida lugejatega jagada. Foto: Urmas Luik

Suvepealinna keskrannas tagavad turvalisust vetelpäästjad, kes juba esimese kuuga on sattunud huvitavatesse ja pingelistesse olukordadesse. Lapsed on kaduma läinud nii, et vanemad ise arugi ei ole saanud, plaaži on külastanud mitmel korral nastik ja varesed varastavad suplejate tagant asju – vaid ­mõni näide rannavalvurite argi­päevast.

Rannavanem Kalli Lomp tõdes, et muret on tekitanud paar juhust, kus lapsed tulid rannavalve staapi ja kurtsid, et ema-isa kadunud. “Vanem polnud arugi saanud, et last läheduses pole, vaid päevitas rahus ja laps otsis teda,” tõdes Lomp. Need mured leidsid ilusti lahenduse. Lomp manitses, et võsukestel tuleks silma peal hoida, sest juba minuti jooksul võivad nad teadmata kaduda.

Kolmel korral on randa külastanud aga tegelane, kes tekitab külastajates parajalt ärevust: nastik, kes samuti suvemõnusid nautima saabunud. “Oleme talle rannavalve sõbralikku teenust pakkunud, oma kätega kotti aidanud ja tagasi põõsastesse viinud,” rääkis Lomp, kelle sõnutsi roomaja on ikka uuesti tagasi tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles