Segadus maade sihtotstarvetega leidis lõpu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioon on nõudnud, et golfiväljakute eest tuleks tasuda maamaksu, uue seadusega seda enam nõuda ei saa.
Opositsioon on nõudnud, et golfiväljakute eest tuleks tasuda maamaksu, uue seadusega seda enam nõuda ei saa. Foto: Mailiis Ollino

Aasta algusest on volikogus palju paksu verd tekitanud asjaolu, et mitme maaomaniku kinnisvaral olid kümne aasta jooksul jäänud kasutusotstarbed valitsuse määrusega vastavusse viimata. 1. juulist aga hakkas kehtima uus seadus ja senised ebakorrektsed sihtotstarbed muutusid taas õiguspäraseks.

Kümme aastat tagasi valitsuses vastu võetud määrus muutis toonased maade sihtotstarvete liigid ja nende määramise korra.

Kuigi 2008. aastal kehtima hakanud määrus sätestas, et üld- ehk sotsiaalmaa ja ärimaa kasutusotstarvet ühel ajal olla ei tohi ning kohustas omavalitsusi nelja kuu jooksul kinnitama määrusele vastavad sihtots­tarbed, siis tegelikult seda kõikidel juhtudel ei tehtud. Selle aasta alguse seisuga oli Pärnumaal õigusaktidega vastuolus 25 registrikannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles