Lindil valmistuti heinateoga suureks rahvapeoks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindi külas tunneb linlanegi jalgu puhates pebrelõhna.
Lindi külas tunneb linlanegi jalgu puhates pebrelõhna. Foto: Mailiis Ollino

Kui asi ei ole katki, ära paranda seda – nii sõnastab Lindi rahva põhimõtet külaelanik Merle Jantson. “Meie küla pidu” tuleb täna taas harjumuspärases kuues, sest Lindil elab rahumeelne külarahvas ja on ju igati meeldiv, kui inimesed teavad juba ette, mida nad siit saavad. Igatahes mürisesid üleeile pea igas Lindi koduõues muruniidukid, et väljanägemine veel ilusamaks saaks, ja parklateks niidetud maal pakiti masinaga usinasti heina.

“Kuna heinaaeg läks vihma nahka, on praegu veel pinge õhus, sest heinapakid valmivad alles täna. Tasub kõigil pöial pihus hoida, et need valmis saaks,” tõdes Jantson eile keskpäeval.

Vanasti otsis küla heinapakkide tegemiseks paslikku riista mööda ilma taga, sestap on nüüd üks kohalik talunik ja kalur selle masina ekstra külale soetanud. Heinapakid on “Meie küla peoks” hädavajalikud, sest need asendavad pinke, kus rahvas istudes mõnusat külamiljööd naudib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles