Käsitöökokteilid panevad Pärnu ettevõtjaid aina suuremaid sihte seadma

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii eri maitsega jääteed kui ka džinnikokteilid valmivad Tallinnas Värvi tänava tehases kõrgtehnoloogilises katlas.
Nii eri maitsega jääteed kui ka džinnikokteilid valmivad Tallinnas Värvi tänava tehases kõrgtehnoloogilises katlas. Foto: Postimees

Kristjan-Walter Kask ja Joosep Raudsepp, kunagised klassivennad Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist villivad nüüd koos Hendrik Luugiga käsitöökokteile. Nad on nii edukad, et aasta tagasi ­tööle hakanud väikese tehase toodang on müügis Eesti suuremate jaekettide poodides.

Kask asus pärast gümnaasiumi Tartus ajalugu õppima ja asutas tudengina üheskoos sõpra­dega Taaralinna kultuuribaari Naiiv. Tartu ülikooli neuroteadlane, muu seas ansambli Popidiot liige Luuk oli Naiivi klient, kel­lega Kask sai baarileti taga tut­tavaks. Koos hakati katsetama ­musta tee – džinnikokteili, mis osutus Naiivis populaarseks. Baarmenid ei viitsi seda Kase ­jutu järgi eriti teha, sest ettevalmistamine võtab ööpäeva. “Mõtlesime, et kui paneks selle pudelisse, saaks igal pool juua,” jutustas Kask alustamisest.

Esimesel aastal toodeti vaid oma baari tarvis, kogusedki olid imeväikesed. Üks teinegi Tartu baar hakkas pudelisse pistetud kokteilide vastu huvi tundma ja andis tellimuse sisse. “Siis tundus juba, et inimestele maitseb, enam ei jõua põlve otsas teha, tuleks korralikult asju hakata ajama,” lausus Kask, lisades, et just baari klientide peal katsetamine andis julguse rajada tehas, mis nüüdseks on tegutsenud aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles