Taimne uuendus toidulaual

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Silvia Suviste valmistatud tarretatud marjakook üllatas maitsetega.
Silvia Suviste valmistatud tarretatud marjakook üllatas maitsetega. Foto: Lilli Tölp

Eestlaste toidulauale kipub jõudma taimset kraami kasinalt, see-eest liha ­liiga palju. Kui aga tekib soov alustada püüdlust lihata menüü poole, ei teata tihtipeale, kust alustada.

“Ideaalne on süüa 80 protsenti taimseid ja 20 protsenti loomseid tooteid ehk liha, kala, piimatooteid ja muna,” seletas toitumisnõustaja Ülle Niilisk. Taimse toidu all mõeldakse just aed-, leht-, puu-, kaun- ja teravilju, pähkleid, seemneid ja idandeid.

Niilisk valmistas meile tervisetoidukojas põneva köögiviljapaja kicheree. “Kicheree varustab keha täiusliku valgu, vajaliku rasva ja liitsüsivesikutega, sisaldades kergesti omastatavaid ­mineraale, vitamiine ja antioksüdante,” põhjendas Niilisk valikut.

Tagasi üles