Dagö läheb pärast kolmeaastast pausi tuurile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tänavu juulis annab ansambel Dagö üheskoos Bonzo ja Tõuniga üheksa kontserti Eesti suuremates linnades.

Kontsertdituur kannab nime “Plaan D” viitega mõlema esineja viimastele albumitele: Dagö kevadel ilmunud plaadile “Plaan Delta” ja Bonzo ja Tõuni kogumikule “Diip”.

Esinejad lubasid kokku panna sumedasse suveõhtusse sobiva kava oma uutest ja vanadest lööklauludest, sekka üllatusi.

Tavaliselt kahekesi esinevad Bonzo ja Tõun on tuuril koos bändiga, kuhu kuuluvad peale nende Argo Toomel basskitarril ja Rein Joasoo löökpillidel. Dagöga esinetakse suvistel lavadel igal õhtul korraga ja kordamööda, traditsiooniliselt esitavad mõlemad ansamblid spetsiaalselt tuuri jaoks loodud seade teise bändi loomingust.

Pärnu Vallikäärus saab tuurile kaasa elada 23. juulil.

Dagö sai alguse 1998. aastal kui bändi moodustasid Lauri Saatpalu (pildil), Peeter Rebane ja Tiit Kikas. Improviseeriva etnofolgitrio otsingud kulmineerusid 2000. aasta suvel samanimelise plaadiga, mis tunnistati kohe aasta parimaks etno-folkroki üllitiseks.

Tänaseks on ansambli koosseis tublisti muutunud ja Dagö moodustavad Lauri Saatpalu, Peeter Rebane, Kristjan Priks, Tarvi Kull ja Henno Kelp. Mehed on koos salvestanud mitu plaati, loonud nii oma lugusid kui laenanud teistelt.

2009. aastal käisid mehed koos tuuril “Uljalt ja ulakalt”, aasta varem lõid nad laineid ärkamisaegsete isamaaliste laulude plaadiga “Ei saa mitte vaiki olla”.

Neid kauneid plaate otsustas haridusministeerium jagada koolidele harivaks kuulamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles