Häädemeeste pommiähvardajat karistati üldkasuliku tööga (2)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. mail Häädemeeste bussijaamale pommiähvarduse teinud 18aastane mehele mõisteti 147 tundi üldkasulikku tööd.
29. mail Häädemeeste bussijaamale pommiähvarduse teinud 18aastane mehele mõisteti 147 tundi üldkasulikku tööd. Foto: Ants Liigus

29. mail helistas häirekeskusesse 18aastane mees, kes teatas, et Häädemeeste bussijaamas on pomm. Ta katkestas kõne ja helistas mõne minuti pärast uuesti, öeldes, et lõhkekeha plahvatab 4,5 minuti pärast.

Tegemist oli valeväljakutsega ja politsei pidas Häädemeestel kuriteos kahtlustatavana A. Kovalenko 29. mail kinni ja talle mõisteti kiirmenetluse korras viis kuud vangistust ja karistuse hulka arvati eelvangistuse aeg, mille tõttu kuulus kandmisele neli kuud ja 27 päeva. Vangistus asendati 147 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb sooritada viie kuu jooksul kohtuotsuse jõustumisest.

“Tegu oli alkoholijoobes noore mehe tehtud valeväljakutsega, seega ei maksa otsida sügavamat loogikat selles, kus olematu pomm ähvarduse järgi täpselt olema pidi. Oluline on see, et on kuritarvitatud hädaabinumbrit 112 ja pommiähvardusega märkimisväärselt rikutud avalikku korda," rääkis Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold vahetult pärast mehe kinnipidamist.

Süüalune tunnistas end kohtuistungil talle esitatud süüdistuses süüdi ja jäi sõlmitud kokkuleppe juurde. Prokurör jäi kohtus sõlmitud kokkuleppe juurde ja palus selle kohtul kinnitada. 

Kovalenko mõisteti süüdi avaliku korra raskes rikkumises. Avaliku korra raske rikkumise eest, kui see on toime pandud lõhkeseadeldise või materjaliga ähvardades, karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles